Waarom waterontkalker?

Een waterontkalker? Die gebruik je als je te maken hebt met hard leidingwater. Dit is leidingwater met een hoge concentratie kalk en magnesium. Hard leidingwater heeft nogal wat consequenties. Hard leidingwater treft je zelfs in je portemonnee. Dit omdat de energierekening omhoog gaat. Hoogste tijd om dan een waterontkalker aan te schaffen. Dan is het probleem van hard leidingwater namelijk heel snel verleden tijd. 

Zelfs de levensduur van je apparaten wordt korter

Hard leidingwater heeft nogal wat gevolgen. Zo presteren de vaatwasser en wasmachine veel minder terwijl ze wel behoorlijk meer stroom gaan vragen. Hard leidingwater betekent veel kalkaanslag in de douche en staat voor een droge huid en droog haar nadat je onder de douche gestaan hebt. Het leidingwater smaakt ook gewoon veel minder en dus meteen ook de koffie. De levensduur van de apparatuur wordt korter en je gebruikt door hard leidingwater ook al steeds meer zeepproducten. En dat is weer nadelig voor het milieu. Typisch voor hard leidingwater is ook de was, die veel harder uit de wasmachine komt. Denk maar eens aan de handdoeken. 

Maak van hard leidingwater weer zacht water

Genoemde problemen los je eenvoudig op met een waterontkalker. Deze ontkalker werkt het kleine harsbolletjes. Je moet het zo zien; hard leidingwater stroomt de waterontkalker binnen. Daar krijgt het harde water echter te maken met de harsbolletjes. Deze bolletjes weten kalk aan het water te onttrekken. Daardoor verlaat het water veel zachter de ontkalker en dat ga je vrijwel meteen werken. Al heel snel is de was weer zacht en smaakt het leidingwater ook weer beter. De vaatwasser maakt weer goed schoon en hetzelfde geldt voor de wasmachine.

Door de plaatsing van de waterontkalker daalt de energierekening

Ook de energierekening daalt. Dat maakt dat de investering die je doet in de ontharder altijd terugverdiend wordt. Door het werk van de ontkalker verdwijnt na verloop van tijd zelfs de kalkafzetting op de apparatuur. En je kunt je met zacht leidingwater eindelijk weer eens heerlijk afdrogen met een heerlijk zachte handdoek. Behalve waterontkalkers die werken met hars deeltjes, kun je ook kiezen voor uitvoeringen die werken met een magneet. De werking is dan weliswaar anders, het effect is gelijk.

Zorg wel altijd voor voldoende zout in de ontharder

Nadat de ontharder geplaatst is, hoef je zelf niets te doen om te zorgen voor zacht leidingwater. Zorg alleen dat de hoeveelheid zout in de ontkalker op peil blijft. Dat zout is nodig om de hars deeltjes van tijd tot tijd te spoelen. Na verloop van tijd is sprake van verzadiging. Na een spoelbeurt met voldoende zout echter, doen de harsbolletjes weer prima hun goede werk.

De investering is snel terugverdiend

Natuurlijk kost een waterontkalker geld. Die investering verdien je al snel terug als je bedenkt dat de energierekening na de plaatsing van de waterontharder zal dalen. Heb je te maken met hard leidingwater en herken jij je in de beschreven situatie van harde handdoeken en veel kalkaanslag? Dan die je er verstandig aan om vandaag nog een waterontkalker aan te schaffen. En die koop je snel via mooiwater.nl