3 voordelen van een hoog laag bed

Er zijn tegenwoordig vele verschillende soorten bedden. Sommige mensen vinden dat onnodige en vragen zich af: wat heb je daaraan? Wellicht zijn ze het als overbodige luxe. Maar wanneer je ouder wordt en je het jezelf gemakkelijker wil maken, is de handigheid van een hoog laag bed zoals aangeboden door de Suite, geen overbodige luxe.

Makkelijker in en uit bed komen

Een hoog laag bed is een bed met verstelbare onderdelen via een elektrische bediening waarmee je ieder moment kan kiezen op welke stand en hoogte jij je bed wil hebben. Dit heeft uiteraard vele voordelen. Het maakt het gemakkelijker om in bed te geraken, omdat u dan het bed omhoog kan zetten. U kan als het ware gaan zitten op uw matras dat wellicht ook van de Suite is, zonder dat u daarvoor uw knieën overbelast. Hetzelfde geldt voor opstaan: ook dit wordt gemakkelijker wanneer het bed voor het opstaan omhoog kan worden versteld

Gemak

Daarnaast is een verstelbaar bed natuurlijk ook prettig wanneer u graag in bed rechtop wil zitten om bijvoorbeeld te lezen of tv te kijken. Dit zijn activiteiten die mensen graag vanuit bed doen, maar op een regulier bed zorgt dit vaak voor suboptimale lichaamshoudingen en zelfs rugklachten. Het hoog laag bed heeft verstelbare onderdelen, wat betekent dat de rugleuning omhoog kan worden gezet, los van het voeteneind, om zo een fijne zitplaats te creëren.

Verzorging

Tot slot is een hoog laag bed ook handig indien u een mantelzorger of hulpverlener hebt die regelmatig langskomt om u te helpen. Voor de hulpverlener is een hoog laag bed handig, omdat deze u daarmee op de gewenste werkhoogte kan brengen, wat de hulpverlener in kwestie ertoe in staat stelt om zo goed mogelijk zijn of haar werk te doen. Ook is het makkelijker om het bed om te maken omdat bepaalde delen van het bed makkelijk opzij gereden kunnen worden. Ook hoeft er niet meer gebukt te worden om een nieuwe matrashoes op te leggen.