Waarom zijn stalen deuren met glas populair?

Een absolute nieuwe woontrend is de stalen deur. Bedrijven als De Rooy Steeldoors zie de vraag naar hun product gigantisch stijgen. De stalen deur gaat als warme broodjes over de toonbank.

Maar jij vraagt je misschien wel een beetje af waarom de stalen deur ineens zo populair is? Ten slotte is de stalen deur toch ook niet per se een nieuwe uitvinding ofzo. Wat verklaart dan de plotselinge vraag naar stalen deuren. Hier zoeken we het uit.

Plaats het in het grotere plaatje

De stijgende vraag naar stalen deuren komt natuurlijk uit het niets. Net zoals de groeiende vraag naar elektrische auto’s ook niet komt omdat mensen nu ineens bedachten dat de elektrische auto ook wel leuk is. Nee, de vraag naar elektrische auto’s kan verklaart worden door de dreiging van het klimaatprobleem en de daaruit groeiende vraag naar duurzame brandstoffen.

Wat, moeten we ons dan afvragen, is de context die de vraag naar stalen deuren kan verklaren. Deze context is de veranderende woonstijl die mensen aannemen. Recentelijk ligt de focus vooral om ruimtelijkheid, licht en minimalisme. Dit zien we terug in de showrooms van de woonboulevards. Grote meubels, weinig accessoires en lichte kleuren.

De stalen deur past perfect in dit plaatje. Immers heeft de stalen deur een erg rustige uitstraling. Zwarte stalen deuren, bijvoorbeeld, ‘blenden’ perfect met bijna elk interieur. Toch zijn stalen deuren ook vrij stoer, wat mensen toch ook graag terugzien in hun huis.

Andere voordelen

Maar goed, dat kan toch niet alles zijn. Nee, dat is ook zo. Stalen deuren hebben nog andere voordelen die de populariteit kan verklaren. Het meest overduidelijke voordeel is dat stalen deuren gebruik maken van veel glas. Op deze manier kun je door het plaatsen van een stalen deur een erg mooie, lichte ruimte creëren.

Daarnaast is staal natuurlijk een erg robuust materiaal. Je stalen deur gaat dus erg lang mee. Ook is het staal gemakkelijk schoon te maken. Weinig onderhoud dus!