Waarvoor dient een dakbedekking?

Dakdekkers, dakpannen, dakbedekking… Duidelijk is dat het woord dak voorkomt, dus we gaan er natuurlijk al van uit dat het over daken gaat. Maar zou jij specifiek antwoord kunnen geven waar dakbedekking nou precies voor dient? In dit blogartikel zal je meer lezen over het doel van een dakbedekking Daarnaast zal ik je ook wat informatie geven over hoe je nou de beste dakbedekking kunt kiezen.

Wat is een dakbedekking?

Dakbedekking, ook wel dakbekleding genoemd, is een beschermende laag op een dak. Deze kan worden aangebracht op een plat of hellend dak. Het doel van een dakbedekking is dat het dak wordt beschermd tegen hitte, wind, zonlicht en dieren. Het dak wordt door de dakbekleding dan ook wel water- en sneeuwdicht en tochtvrij.

Welk soort dakbedekking past bij mij?

Wat betreft dakbedekking is de keuze reuze. Het is dan ook logisch dat je het lastig vind om goede dakbekleding uit te kiezen. Het beste wat je kunt doen is de verschillende soorten dakbedekking filteren op het type dak. Lees hieronder over de mogelijkheden voor jouw dak.

Plat dak

Als jij een plat dak hebt, dan heb je onder andere de keuze uit pvc en bitumen. De kans is groot dat je er al wel eens van gehoord hebt, want deze dakbedekking wordt al jaren gebruikt voor een plat dak. Naast pvc en bitumen kun je ook gaan voor EPDM. Er wordt steeds vaker voor EPDM gekozen omdat deze dakbedekking diverse voordelen heeft. Zo is de dakbedekking EPDM onder andere elastisch en het kan goed tegen verschillende temperaturen, waardoor het niet snel beschadigd raakt. Als je op zoek bent naar een dakdekker voor een plat dak kun je onder andere aan de bel trekken bij Eigenhuis Dakdekker en Dakdekker Eindhoven.

Hellend dak

Als jij op zoek bent naar dakbedekking voor een schuin of hellend dak, zul je gelijk denken aan dakpannen. Deze dakbedekking is erg populair in Nederland. Als je gaat voor dakpannen, heb je in wezen drie keuzes: klei dakpannen, leien dakpannen en betonnen dakpannen. De dakpannen van klei gaan het langste mee en dit is dan ook de keuze van de meerderheid van de mensen die voor dakpannen gaan.

 Toch worden er ook nog vaak andere materialen gebruikt voor het bedekken van daken, onder andere riet, zink, koper en zink.