Het belang van dakonderhoud

Je staat niet vaak stil bij het dak van uw woning, hij zit er immers op om jou te beschermen en moet toch vele tientallen jaren meegaan. Om dit zo te houden is dakonderhoud wel degelijk verstandig. Net zoals eigenlijk alle zaken in het leven gaat ook uw dak langer mee wanneer deze tijdig onderhouden wordt. Naast het verlengen van de levensduur van het dak voorkomt u hier ook grotendeels onvoorziene schades en dus onverwachte kosten mee. Tijdens dakonderhoud kijken we namelijk niet alleen naar eventuele huidige problemen, maar kijken wij ook naar wat u in de toekomst kan verwachten. Wanneer uw dak te kampen heeft met achterstallig onderhoud zijn de reparaties niet alleen duurder omdat de schade groter is, maar heeft u ook nog eens de kans dat de schade niet vergoed wordt door de verzekering. Het is dus zeer belangrijk om tijdig dakonderhoud te laten plegen. In het zuiden van Nederland en het noorden van België kunt u hiervoor bij Kolen Dakwerken terecht. Dagelijks zijn onze dakdekkers op pad in Noord-Brabant, Limburg en Antwerpen.

Hoe ziet dakonderhoud eruit?

Dakonderhoud lijkt misschien nog wat vaag, want wat valt er aan en dak te onderhouden en dus, hoe ziet dakonderhoud eruit? Bij Kolen Dakwerken gaan wij altijd een aantal We beginnen altijd met het inspecteren van uw dak. Zo controleren wij de staat van uw dakbedekking. Heeft u een pannendak? Dan controleren wij zowel de dakpannen, als nokvorsten en gevelpannen. Ook controleren wij dan het dakbeschot. Ongeacht het type dakbedekking controleren wij vervolgens al het lood, de schoorstenen en voegen. We nemen zelfs uw afvoeren en dakgoten mee. Deze controleren wij niet alleen voor u, tot 12 meter reinigen onze dakdekkers deze zelfs voor u als onderdeel van het dakonderhoud! Daarna rekenen wij een vaste lage prijs per meter, altijd in overleg met u natuurlijk. Komen wij tijdens de dakinspectie kleine gebreken tegen? Dan repareren wij deze direct als onderdeel van het dakonderhoud. Komen we grotere problemen tegen dan nemen wij deze natuurlijk op in onze advies rapportage en gaan wij met u in gesprek. Indien gewenst kunnen wij snel schakelen en zelfs nog dezelfde of de volgende dag bij u aan de slag. Naast de huidige staat van uw dak nemen wij in de adviesrapportage ook eventuele toekomstige gebreken op. Zo weet u ook wat u te wachten staat.

Dakonderhoud door Kolen Dakwerken

Wilt u ook uw dak laten inspecteren? Laat dan dakonderhoud door Kolen Dakwerken plaatsvinden. Wij kunnen uw dak eenmalig onderhouden of een jaarlijkse dakinspectie in de vorm van dakonderhoud uitvoeren. Zo bent u altijd beschermd tegen de meeste onvoorziene kosten en gaat uw dak zo lang mogelijk mee. Om de kosten hoeft u het niet te laten, tegen een vast laag tarief komen we bij u langs. Bel direct voor het maken van een afspraak naar 040 – 799 99 45.

Geef een antwoord