Het nut van uw dak ontmossen

U verwacht het waarschijnlijk niet, maar de groei van mossen en algen kan tot een daklekkage leiden. Daarom is het zeer nuttig uw dak te ontmossen. Wanneer mossen en algen de kans krijgen zich te vestigen op uw dak kan uw dak beschadigd raken. Ze gaan namelijk in de poriën van uw dakpannen zitten en groeien daar verder, met als gevolg dat uw dakpannen kunnen scheuren of breken, waarna u met een daklekkage zit. Met het laten ontmossen van uw dak voorkomt u dit.

Hoe gaan wij uw dak ontmossen?

Wanneer men denkt aan het ontmossen van een dak wordt algauw gedacht aan de hogedrukreiniger. Dit is echter niet wat wij aanraden! U kunt hiermee namelijk uw dakpannen beschadigen, zeker wanneer deze ongeglazuurd zijn. MaRo Reiniging en Onderhoud kan uw dak op twee manieren ontmossen, afhankelijk van uw wensen en het type dak dat u heeft. Heeft u een geglazuurd pannendak dan kunnen wij uw dak in één keer reinigen en ontmossen met “Enzymen Technology”, zonder dat wij uw dak verder te hoeven schrobben of schoonspuiten onder hoge druk. Daarnaast is dit middel niet schadelijk voor het milieu, het is zowel biologisch als milieuvriendelijk. Naast het reinigen en ontmossen kunnen wij uw dak ook enkel ontmossen. Dit doen wij dan met anti mos, een middel dat voor ieder type ondergrond geschikt is omdat het deze niet aantast. Perfect voor ongeglazuurde dakpannen dus! Anti mos bestrijdt zowel mossen als schimmels en algen en dat op ieder oppervlak. Zo ziet u maar dat wij voor ieder type dak een oplossing hebben, zonder reiniging onder hoge druk en dus aantasting van uw dak.

Uw dak beschermen na het ontmossen

Wanneer wij uw dak ontmossen raden wij u ook aan om vervolgens uw dak te beschermen door deze te laten impregneren of te coaten. Hiermee voorkomt u dat mossen en algen opnieuw hun intrede op het dak doen. Door uw dak te laten impregneren creëert u een extra vuil- en waterafstotende laag op het dak. Met impregneren wordt niet alleen deze laag gecreëerd, maar wordt ook nog eens de voedingsbodem voor mossen en algen verwijdert. Zo geeft u mossen en algen geen kans meer om te groeien op uw dak. Wanneer u uw dak laat impregneren raden wij wel aan om uw dak periodiek te behandelen met een algendoder. Naast impregneren kunt u er ook voor kiezen om uw dakpannen te laten coaten. Zo is uw dak niet alleen beschermd tegen nieuwe groei van mossen en algen, maar lijkt uw dak direct weer als nieuw. Dit komt doordat wij met coaten een transparante of gekleurde laag naar keuze aanbrengen. Deze dakcoating dringt door tot in alle scheurtjes en poriën van het dak en vult deze op, waarna uw dak er weer tegenaan kan!

Dak ontmossen door MaRo Reiniging en Onderhoud

Wilt u ook uw pannendak laten ontmossen? Dan kunt u in Apeldoorn en omgeving terecht bij de dakdekkers van MaRo Reiniging en Onderhoud. Wij weten uw dak vakkundig te ontmossen zonder dat deze aangetast wordt door een hogedrukreiniger of chemische middelen. U kunt direct bellen naar 055 – 799 90 87 voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs voor het ontmossen en beschermen van uw dak.