Verkooptips voor het verkopen van je woning

In deze blog hebben we verschillende verkooptips op een rijtje gezet. Ben jij op dit moment bezig met de verkoop van je woning? Of wil je je huis graag verkopen? Bekijk dan eens deze tips. Verschillende deskundigen bevestigen dat je een woning veel sneller verkoopt met de juiste verkoopstyling.

Fotografie
Een goede fotograaf is uitermate belangrijk bij de verkoop van je huis. Het is van belang dat er mooie foto’s worden gemaakt, die de verkoop van de woning stimuleren. Je zou deze foto’s ook zelf kunnen maken, maar ben je ervan bewust dat dit geen makkelijke klus is. Een goede foto, die de verkoop stimuleert, maak je echt niet zomaar als niet-fotograaf. Een andere optie is wellicht om andere koopwoningen te bekijken in je omgeving. Wat vindt je van deze foto’s? Ben je hier enthousiast over? Ga dan op zoek naar de maker van de foto’s!

Styling
Zorg ervoor dat je woning een frisse en mooie indruk achterlaat. Maak je woning netjes en schoon en zorg voor voldoende ruimte. Probeer je woning zo in te richten dat deze op zijn ruimst lijkt. Je moet je woning bij de verkoop eigenlijk bekijken als showroom en dus niet als je eigen woning. Het is tenslotte de bedoeling om je woning zo snel mogelijk te verkopen.

Deel je woning in met mooie meubels, maar zorg er daarnaast voor dat zij niet te veel ruimte innemen. Daarbij zou je gebruik kunnen maken van ‘makkelijke’ kleuren. Witte meubels bijvoorbeeld. Zij zorgen ervoor dat de ruimte nog steeds ruim oogt. Ook is het belangrijk om bepaalde hoeken van je woning op te fleuren met leuke accessoires. Wat kaarsen bij de tv óf een mooie fruitschaal op het aanrecht. Deze kleine dingen zouden het verschil kunnen maken.

Instap-klaar
Potentiele kopers kiezen niet snel een woning waar nog verbouwd moet worden. Een instapklare woning is dan ook zeker populairder dan een woning waar nog veel aan moet gebeuren. Probeer eventuele verbouwingskosten daarom te beperken.