De eettafel trend van 2021

Er zijn dit jaar vele trends op het gebied van interieur. Een van de meest spraakmakende is de trend van visgraat tafels. Deze sterke houten tafels stralen kracht en stijl uit, alhoewel die stijl natuurlijk per tafel kan verschillen. Zo kun je bij Mistertafel kiezen of je een ronde, ovale, of rechthoekig tafelblad wil hebben. Ook zijn er verschillende opties wat de poten betreft. Hoe het ook zij, het patroon van visgraten op het tafelblad leidt altijd tot een subliem resultaat in iedere eetkamer.

Welke trends ga je volgen?

Het is begrijpelijk dat niet iedereen het vermogen of de zin heeft om iedere trend op het gebied van interieur te volgen en te implementeren. Dat zou immers betekenen dat de indeling van je huis iedere twee jaar compleet veranderd is. Dat is zonde van de meubels, want zelfs als je ze niet weggooit, maar tweedehands te koop zet, verlies je er veel geld aan. Je krijgt er immers nooit zoveel voor terug als de aanschafprijs, vaak zelfs niet eens de helft. Daarom is het een kwestie van kiezen met welke trends je wel mee gaat. Welke zijn belangrijk genoeg of mooi genoeg?

Kip-ei situatie

Daarnaast kan je natuurlijk makkelijker mee gaan met de trend als je sowieso al van plan was om een nieuwe tafel aan te schaffen. Sterker nog, al zoekende tussen het nieuwe aanbod ontkom je bijna niet aan de trends. Dat is wel vaker een onderwerp van discussie: volgt men de trends of ontdekt men pas bij het zien van een product dat het iets is wat men mooi vond? Vaak zijn bepaalde items simpelweg onbekend en ongezien gebleven, totdat ze massaal worden aangeboden. Toch zie je visgraat tafels vaak eerder bij de specialisten bedrijven, zoals mister tafel, dan bij de meubelgiganten. De specialisten zoals Mistertafel zijn namelijk vaak al jaren expert en hebben geluk dat het product waar zij in handelen populair wordt, terwijl meubelgiganten als formule hebben om in te spelen op trends.