Waarom een wandkast op maat?

Een wandkast: in theorie zou je kunnen zeggen dat iedere kast die je tegen een wand plaatst een wandkast is. Toch is er wel degelijk een verschil. Een écht goede wandkast blend namelijk in met je wand, heeft geen storende stukken die net niet overeenkomen, die net niet passen, heeft geen uitstekende stukjes, maar is één met de ruimte. Dat vindt je echter niet zomaar. De kasten van meubelgiganten voldoen vaak niet aan die eisen, want ieder huis is anders. Een wandkast op maat, vind je daar niet. Waar wel? waarschijnlijk bij een klassieke, ambachtelijke meubelmakerij, zoals Meubelmakerij Rotterdam.

Perfecte afmetingen

Een wandkast op maat heeft vele voordelen. Er zijn verschillende redenen om een wandkast op maat te laten maken bij bijvoorbeeld Meubelmakerij Rotterdam. Allereerst natuurlijk de afmetingen: een wandkast is vaak ofwel te hoog, ofwel te laag. Dat betekent dat je je plafond moet slopen, of dat je een gapend gat hebt aan het hoge gedeelte van de muur. Ook steekt een standaard kast vaak uit, of hij past technisch gezien wel in de ruimte, maar het ziet er gewoon niet sfeervol uit omdat hij daar nou eenmaal niet op z’n plek staat. Bij een wandkast op maat heb je dat probleem niet: je kan de kast neerzetten waar je wil, en hij zal precies passen.

Een wandkast die past bij jou

Precies passen geldt overigens niet alleen voor het formaat, maar ook qua stijl en sfeer. Bij Meubelmakerij Rotterdam stellen ze namelijk zowel functionaliteit als esthetiek voorop, zodat je praktische gebruiksdoeleinden niet hoeven te leiden onder de wensen op het gebied van schoonheid en vice versa. Ook past de kast precies bij jou: je wordt namelijk zoveel mogelijk betrokken in het proces van het maken van de kast. het moet immers een kast zijn die bij jouw huis, jouw wensen en jouw stijl past. Er is dan ook veel meer ruimte voor persoonlijke aandacht.