Meubels online kopen: 5 gouden tips

De voordelen van online winkelen zijn duidelijk, maar meubels online kopen lijkt risicovol. Je gaat hier veel geld aan uitgeven en een meubelstuk is niet zomaar even te retourneren. Wat als de kleur of de kwaliteit tegenvalt, als de eettafel toch te laag is of als de zitbank niet comfortabel is? Met de onderstaande 5 tips kun je je meubels online kopen en maak je de kans op een miskoop zo klein mogelijk.

1.     Meubels online kopen met goede retourvoorwaarden

Hoeveel voorbereiding en zorg je er ook in steekt, het is altijd mogelijk dat je je meubelstuk terug moet sturen. Dat kan zijn door een fout van de leverancier, of omdat jij toch niet tevreden bent. Wat ook de reden, als deze goed is moeten de retourvoorwaarden ook fair zijn. Lees deze dus altijd uitgebreid door voordat je je meubels online gaat kopen en zorg ervoor dat je er akkoord mee gaat. Op die manier heb je altijd een plan B als er toch iets is misgegaan.

2.     Ga naar de showroom

Er zijn maar weinig webwinkels die meubels verkopen en geen showroom hebben. Zij begrijpen als geen ander dat je de meubelstukken toch echt eerst wilt zien en proberen voordat je de aankoop doet. Daarom is het altijd goed om de showroom te bezoeken. Daar kun je met een medewerker spreken, vragen stellen, informatie inwinnen en echt een idee krijgen van het uiterlijk en comfort van het meubelstuk. Dit neem je mee naar huis, je slaapt er een paar nachten over en dan is je meubels online kopen alleen nog kinderspel.

3.     Bestudeer de garantieregeling

De garantieregeling vertelt je veel over de kwaliteit van de meubels en ook over het vertrouwen dat de leverancier heeft in deze kwaliteit. Een korte en simpele garantieregeling geeft aan dat de leverancier hier niet graag garant voor durft te staan terwijl een lange en complete regeling juist aangeeft dat dat wel zo is. Lees de garantieregelingen dus altijd goed door voordat je je meubels online gaat kopen en zorg er ook hier voor dat je daarmee kunt leven.

4.     Zoek klantenrecensies op

Klantenrecensies vertellen je hoe het daadwerkelijk is om een bepaald meubelstuk te bezitten of om met een bepaalde leverancier te werken. Je leert van de mensen die je voorgingen wat de plus- en de minpunten waren, hoe de klantenservice was, wat de kwaliteit van het meubelstuk is, hoe snel deze werd afgeleverd, enzovoorts.

5.     Maak tekeningen op schaal

Meubels online kopen vertelt je weinig over de afmetingen van de meubelstukken. Deze staan in de productspecificaties, maar het is soms lastig om je voor te stellen hoe zich dat vertaalt in je kamer. Weet je welke meubels je online wilt kopen, teken deze dan uit op schaal. Maak ook een tekening van de kamer op schaal. Je plaatst de meubels in de tekening en ziet direct of alles past en wat de beste plaatsing is. En vergelijk de afbeeldingen op www.nancyhomestore.nl met jouw interieur, om te kijken of deze overeenkomen.