Een traprenovatie uit laten voeren

Lang leve de trap. Was het voorheen alleen maar een middel om van boven naar beneden te lopen, tegenwoordig hoort de trap er echter helemaal bij. Niet zelden wordt de trap zelfs de blikvanger van je huis. Zeker als je kiest voor een traprenovatie. Van je oude trap kan namelijk iets heel moois gemaakt worden.

Neem antislip maatregelen en waarborg de veiligheid op de trap

Traprenovatie kan een zeer arbeidsintensief proces zijn. Het kan echter ook gaan om een nieuw likje verf. Het is maar net hoe de trap er aan toe is en wat je plannen er precies mee zijn. Nog voor je bedenkt hoe de trap er uit moet komen te zien, is het goed antislip maatregelen te treffen. Heb je de veiligheid in elk geval gewaarborgd. Haal dus ook de leuning van de trap niet weg omdat dit er leuker uitziet. De leuning is belangrijk voor de veiligheid en geeft een trap gebruiksgemak.

Maatwerk of een traprenovatie binnen een dag

Je kunt ervoor kiezen om een specialist een nieuwe trede over de bestaande trede aan te laten leggen. Er zal dan maatwerk geleverd moeten worden. Je hebt echter ook specialisten die al binnen een dag je trap kunnen renoveren. Je kunt kiezen voor tapijt op de trap, tapijt dat er in echt alle soorten en maten is en dat relatief gemakkelijk aan te brengen is. Voordeel van tapijt op de trap is de sterk geluiddempende werking. Heb je houten treden zonder enige bedekking, dan kunnen je buren steeds precies horen wanneer je naar boven of naar beneden loopt. Ook wel iets om rekening mee te houden natuurlijk.

Kies voor een balustrade, maar laat de trapleuning gewoon hangen

Met de trap en met traprenovatie kun je echt alle kanten op. Leent de situatie zich voor het aanleggen van een balustrade, doe dat dan. Dat staat mooi en geeft je trap nog meer uitstraling. Ook laminaat is iets dat je vaker terugziet op de trap. Laat je het laminaat doorlopen in de hal dan krijg je een heel mooi geheel. Vraag de specialist in traprenovatie of dit voor jou ook een optie is. Het geeft je trap wel heel erg veel meer uitstraling.

De laatste trends is het aanleggen van led verlichting

Het laten renoveren van een trap is behalve maatwerk echt een vak. Zeker als je bijvoorbeeld kiest voor een van de laatste trends, het aanbrengen van led verlichting op de trap. Doorgaans wordt de verlichting mooi onder de treden aangebracht en kun je variëren in harder of zachter licht. Behalve dat de trap er zo veel leuker uitziet, is het nog veiliger ook. Iets om serieus te overwegen dus.

Steeds meer specialisten richten zich op traprenovatie

Het feit dat er steeds meer specialisten zoals Floorplaza zijn die een traprenovatie voor hun rekening kunnen nemen, zegt veel over de vraag naar een traprenovatie. De trap hoort er helemaal bij en geldt tegenwoordig zelfs als een van de belangrijkste onderdelen van de woning. Als blikvanger. Iets om rekening mee te houden.