Een PVC vloer: de vele voordelen

Heb jij al eens gehoord van een PVC vloer? Dit lijkt op laminaat, maar is in werkelijkheid gemaakt van kunststof. Net als bij laminaat wordt hierop een design geprint, het verschil zit hem dus in het materiaal en de duurzaamheid. Dit materiaal is namelijk doorgaans veel duurzamer dan een laminaatvloer, vooral omdat de print minder snel slijt. Daarnaast heeft het nog veel meer andere voordelen ten opzichte van een laminaatvloer. Dit artikel somt ze allemaal voor je op, dus lees vooral verder om alles over de PVC vloer te weten te komen!

Een PVC vloer voelt heel erg warm

Zou jij heel graag een echte, houten vloer in huis hebben omdat deze zo warm voelt aan de voeten maar vind je dat te duur? Dan is een vloer met dit materiaal precies wat je nodig hebt! Deze vloer lijkt namelijk veel meer dan laminaat op een echte houten vloer. Dit komt doordat het gemaakt is van kunststof in plaats van houtvezels, en als je erop loopt klinkt dat heel anders, veel doffer. Het schelle geluid dat een laminaatvloer maakt als je erop loopt is met PVC absoluut verleden tijd, terwijl de uitstraling vrijwel hetzelfde is. Een PVC vloer is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en designs, en sommige merken maken zelfs planken met echte groeven erin. Deze zien er heel realistisch uit, en doet mensen vaak denken dat er een echte houten vloer ligt. Niet voor niets is PVC dan ook wat duurder dan laminaat, want het is duurzamer en van betere kwaliteit.

Een kunststof vloer leggen

Vraag je je nu af of je PVC zelf kunt leggen? Je bent niet de enige. In veel gevallen is het antwoord op deze vraag ‘ja’, want er zijn veel varianten die net als laminaat aan elkaar geklikt kunnen worden. Je moet de planken dus zelf op maat zagen en vervolgens aan elkaar bevestigen door het handige kliksysteem. Dit is niet zo heel erg moeilijk, maar het komt bij de randen wel wat nauw. Veel mensen laten dit dan ook leggen door een expert, want dan weten ze zeker dat het goed gebeurt.

Alles over een PVC traprenovatie

Nu je weet wat de voordelen van een vloer als deze zijn, snap je ook waarom veel mensen hun trap opknappen met dit materiaal. Veel van deze vloeren zijn namelijk heel dun en flexibel, waardoor ze gemakkelijk om traptredes te vouwen zijn. Bovendien klinkt het als je er op loopt heel mooi dof en slijt het materiaal niet snel. Dit maakt het ideaal als trapbekleding, en het ziet er ook nog mooi uit! Een traprenovatie als deze besteedt eigenlijk vrijwel iedereen uit aan de expert. Deze klus komt namelijk heel erg nauw, en je moet precies weten hoe je het materiaal snijdt en op de trap aanbrengt zodat het er natuurlijk uitziet. Als je wilt kun je ook de zijkanten van de trap met PVC laten bekleden. Zo wordt het een geheel en kan de gehele trap er weer jaren tegenaan, zo niet voor de rest van je leven!