Comfortabel wonen met een stille wasmachine

Maak wonen leuker, door voor stille apparatuur in huis te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een stille koelkast, een stille vaatwasser en een stille wasmachine. Tegenwoordig richten steeds meer merken zich op de productie van geluidsarme witgoedapparaten. Dit doen zij bijvoorbeeld door nieuwe technologieën aan het apparaat toe te voegen, door voor een stillere motor te kiezen, of door antivibratie materiaal te gebruiken. Trillingen van bijvoorbeeld een wasmachine of wasdroger kunnen al snel duidelijk hoorbaar zijn in huis. Daarbij kunnen tussenmuren het geluid versterken. Wasmachines vergelijken helpt je een geluidsarme wasmachine te vinden.

Wasmachine vergelijken op geluidsniveau

In de productspecificaties van wasmachines staat vaak beschreven, hoeveel geluid een apparaat produceert. Het is het verstandig om het geluidsniveau van verschillende apparaten naast elkaar neer te zetten. Welk apparaat komt het beste uit de test? Er zijn verschillende manieren om zelf bij te dragen aan het terugdringen van het geluidsniveau. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van speciaal geluidsabsorberend materiaal rondom de wasmachine. Dit voorkomt dat trillingen worden overgegeven op muren en vloeren. Ook het gebruik van speciale pootjes onder een wasmachine kan helpen bij het terugdringen van het geluidsniveau hiervan. Mocht je een wasdroger op de wasmachine plaatsen, dan is het belangrijk om voor een tussenlaag te kiezen. Dit houdt de wasdroger op z’n plek en gaat geluidsoverlast tegen.

Andere belangrijke factoren bij een wasmachine kopen

Niet alleen leef je comfortabeler door voor stille apparatuur in huis te kiezen. Ook is het verstandig om te kijken naar het energieverbruik van een wasmachine of wasdroger. Kies je voor een goedkope wasmachine met energielabel A, of ga je voor de wasmachine met label A+++? Door voor een zuinig apparaat te kiezen, verlaag je de maandlasten aanzienlijk. Op deze manier verdien je de investering in een energiezuiniger apparaat al snel weer terug. Voor welke wasmachine kies jij?

Geef een antwoord