Badkamer wasbakken: kies je favoriet

Met de wastafel tel je de essentiële meubels in elke badkamer en elk gastentoilet. Er zijn veel verschillende afwerkingen en materialen. Dit maakt het voor jou als koper vrij moeilijk om een bepaald model te kiezen. De hoogte van de wastafel is ook een belangrijk aspect en zeer individueel. Onze gids zal je helpen bij het kiezen van de perfecte wastafel voor je badkamer met veel nuttige informatie en tips!

Badkamer wastafels voor wandmontage

Wastafels voor wandmontage zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, bijvoorbeeld ovaal of rechthoekig. Ze kunnen universeel worden gebruikt, omdat er veel verschillende varianten beschikbaar zijn. De permanente verbinding met de badkamerwand is een voordeel. Dit heeft echter een negatief effect als je achteraf badkamermeubilair wilt kopen. Omdat deze zelden precies passen bij de vorm van de wastafel. Bij Tegelensanitairmagazijn heb je veel verschillende keuze uit diverse artikelen voor de badkamer. Van bad meubels, spiegels, douche, baden toilet, kranen tot wastafels, radiatoren accessoires en tegels, bij Tegelensanitairmagazijn ben je op het juiste adres.

Ingebouwde badkamer wastafel

Inbouwspoelbakken worden meestal samen met een optimaal passende badmeubel verkocht en worden hierin verzonken of op de bovenrand geplaatst. Ze zijn bijzonder geschikt voor badkamers die zo uniform mogelijk met meubilair moeten worden ingericht. De onderkast biedt extra bergruimte in de badkamer. Het nadeel is dat door de bevestiging aan de betreffende meubelserie vaak slechts een beperkte keuze aan modellen beschikbaar is.

Enkele badkamer wastafel

Enkele wastafels zijn ideaal voor kleinere baden waar de wastafel niet te veel ruimte mag innemen. Ze zijn zowel als wandversie als voor inbouw in kasten verkrijgbaar. Voor grote gezinnen zijn ze iets minder aan te bevelen wanneer de badkamer druk bezocht wordt.

Dubbele badkamer wastafels

Dubbele wastafels zijn ideaal voor gezinnen die vaker de badkamer delen. Ze zijn ook beschikbaar voor wand- of kastmontage met bijpassende onderkasten. Dubbele wastafels zijn vrij duur in vergelijking met enkele wastafels en mogen alleen worden gebruikt in ruime badkamers.

Welk materiaal is geschikt?

In principe zijn de badkamerkasten ontworpen voor deze kamer. Maar natuurlijk kan hout bij extreem hoge luchtvochtigheid opzwellen. In badkamers zonder ramen en onvoldoende ventilatie moet deze omstandigheid zeker in overweging worden genomen. Wastafelonderkasten met een doorlopende kunststof coating zijn bijzonder geschikt voor dergelijke ruimtes. Metalen kasten, zoals gietijzer, zijn ook goed bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Maar wees voorzichtig: als gietijzeren kasten een ruw oppervlak hebben, kan het er fluweelachtig en interessant uitzien, maar het biedt duidelijke weerstand tijdens het schoonmaken. Vochtig stof bezinkt in de uitsparingen en is moeilijk te verwijderen.