Diamond painting, dé nieuwe rage

Ben jij al bekend met de nieuwste rage? Diamond painting is dé nieuwe hobby van Nederland. Je maakt je eigen kunstwerk met prachtige steentjes op een canvas. Zo ben je altijd verzekerd van een prachtig resultaat waar je trots op kan zijn. Diamond painting is erg toegankelijk voor jong en oud. Het is ook iets wat je samen met je kind kan doen. Door elk steentje voorzichtig op het canvas te plaatsen, hoef je niet na te denken en kan je heerlijk ontspannen. Met de nieuwe maatregelen zijn we genoodzaakt vaker thuis te zijn, waardoor je meer tijd overhoudt voor een nieuwe hobby! Diamond painting is een bezigheid waar je helemaal in op kan gaan. Omdat je je hersens niet hoeft te gebruiken, maar wel geconcentreerd bent, werkt dit stressverlagend. Zo kunnen de uren voorbij vliegen, terwijl je aan het genieten bent.

Wat heb je nodig voor diamond painting?

Wanneer je een diamond painting online bestelt, zijn alle benodigdheden bijgeleverd. Een canvas met een print zit bij het pakket inbegrepen. Hierop staan met letters de kleuren beschreven die je op het canvas moet plakken. Dit canvas is bedekt met plastic folie, die je kan verwijderen voor een handige plaklaag. Met een pen die je aan de bovenkant kan vullen met wax, kan je de steentjes bevestigen. Er zijn ook doosjes en een bakje bijgeleverd zodat je de steentjes gemakkelijk kan verdelen en oppakken. Wanneer je de diamond painting pakket thuis geleverd krijgt, kan je dus gelijk aan de slag. Je kan dit gewoon in de huis- of eetkamer doen, zolang je maar een tafel hebt waar je genoeg ruimte hebt om je te vermaken.

Wat is handig om te weten wanneer je gaat beginnen?

Wanneer je wil beginnen aan jouw kunstwerk, is het redelijk makkelijk om aan de slag te gaan. Let wel op dat je aan de bovenkant begint. Wanneer je rechtshandig bent, is het aan te raden om in de linkerhoek te beginnen. Zo kan je van boven naar onder en links naar rechts werken. Je kan de folie laten zitten, en alleen verwijderen wanneer je de steentjes gaat plaatsen. Zo plakt het canvas niet aan je vingers en verschuif je de steentjes niet met je handen. Je kan het beste per kleur de steentjes bevestigen. Zo hoef je niet iedere keer doosjes open te maken en verschillende steentjes te pakken.

Uit welke prints kan je kiezen?

Wanneer je een diamond painting kopen, zijn er genoeg prints waar je uit kunt kiezen. Wanneer je gek bent op dieren kan je bijvoorbeeld een tijger of een drieluik met safaridieren kiezen. Deze staan stijlvol bij ieder interieur. Wanneer je graag een persoonlijke diamond painting wil kopen, kan je ook een foto laten afdrukken. Zo kan je een schilderij van je kinderen af laten drukken, die een persoonlijke tint aan je muur geven. Na afloop kan je het canvas inlijsten zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen. Doe nu ook mee aan deze fantastische hobby!