Een inbraak voorkomen doe je zo

Inbraken kunnen op elk moment plaatsvinden bij iedereen in elke buurt. Het hoogste percentage inbraken vindt plaats in de zomer, wanneer mensen op vakantie zijn of hun ramen en deuren vaker open laten staan. De meeste inbrekers vertrouwen op verstopping, snelheid en geweld om toegang te krijgen tot een woning. Een huisbeveiligingssysteem Slotenmeester  is een effectief afschrikmiddel en een goedgekeurd inbraak- of brandalarm kan u geld besparen op uw woningverzekering.

Helaas is een huisbeveiligingssysteem slotenmaker Den Bosch geen garantie dat jouw huis geen doelwit zal zijn. Hier zijn tips die je kunt gebruiken om uw huis te beschermen tegen inbraak:

§  Sluit altijd jouw ramen en deuren; zelfs als je kort weggaat, buiten op jouw terrein of in jouw huis bent. Bewaar uw waardevolle spullen ook in een kluis of lockbox als u naar buiten gaat.

§  Wijzig van tijd tot tijd toegangscodes op elektronische sloten en garagedeuren.

§  Houd uw ramen afgedekt en uw garage op slot, zodat waardevolle spullen uit het zicht zijn.

§  Installeer bewegingssensorlampen, nachtschootsloten en upgrade terras-/glazen schuifdeursloten.

§  Trim struiken en struiken om verstopplekken te elimineren en verstop nooit sleutels buiten.

§  Kondig uw vakantie of reizen niet aan op sociale media.

§  Ga je voor een langere periode weg, gebruik dan deze tips om je huis een doorleefde uitstraling te geven.

§  Verander altijd de sloten wanneer je naar een nieuw huis, appartement of appartement verhuist, of als uw sleutels verloren of gestolen zijn.

§  Opportunistische criminelen richten zich vaak op ontgrendelde auto’s. Laat niets waardevols achter in uw auto en doe altijd de deuren op slot.

§  Als je in een appartement of flatgebouw woont, sluit dan de deur achter u bij het betreden of verlaten van het gebouw. Meld eventuele beveiligingsproblemen, zoals gedimde verlichting rond ingangen of gemakkelijk toegankelijke punten, aan uw beheerder.

Als u thuiskomt en merkt dat er in uw huis is ingebroken of verdachte activiteiten op uw terrein waarneemt, ga dan niet naar binnen. Bel 112 en wacht tot de politie arriveert.