De voordelen van huisautomatisering

Domotica, ofwel huisautomatisering. Steeds meer kan met een druk op de knop: muziek, licht en boodschappen kunnen allemaal met je smartphone geregeld worden. Maar wat zijn hier nou de voordelen van?

Natuurlijk licht

Somfy biedt automatische zonwering. Dit zorgt ervoor de gordijnen zonder moeite voor je opengaan om natuurlijk licht binnen te laten. Dit heeft veel voordelen. Door overdag de natuurlijke lichtinval je huis in te laten bespaar je energie: je hoeft overdag geen licht aan te zetten en het creëert warmte, dus ook de verwarming kan een standje lager. Dat scheelt geld, maar natuurlijk licht heeft ook voordelen voor je gezondheid: het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, beter geconcentreerd bent en productiever kunt werken.

Veiligheid

Zonwering is niet alleen goed om licht binnen te laten of buiten te houden, maar zorgt ook voor veiligheid en privacy. Op afstand bestuurbare zonwering beschermt tegen inbrekers. Zelfs wanneer je weg van huis bent, bijvoorbeeld op vakantie, kun je de zonwering zo instellen dat deze ’s ochtends open gaat en ’s avonds weer dicht. Door ook Somfy’s slimme verlichting in huis te halen wordt dit effect nog groter: het licht gaat aan en uit op de momenten waarop jij het instelt. Zo lijkt het erop dat er altijd iemand thuis is.

Naast verlichting en zonwering biedt Somfy ook camera’s en alarmen die je op de hoogte brengen van brand en inbraak in jouw huis. Zo kun je meteen in actie komen en blijft de schade minimaal.

Met een druk op de knop

Veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk, maar Somfy biedt ook comfort. Met behulp van de op afstand bestuurbare zonwering hoef jij niet van de bank af te komen wanneer de zon in je gezicht schijnt. De slimme verlichting zorgt ervoor dat jij niet uit bed hoeft, wanneer je per ongeluk het licht aan hebt gelaten. Het automatiseren van je huis met behulp van Somfy, heeft dus veel voordelen!